AKTUELNO

U autobusu se nalazilo oko 100 putnika, koji su bili vidno uznemireni. Uzrok požara nije poznat.

Dvospratni autobus sa novosadskim registarskim tablicama zapalio se danas popodne na graničnom prelazu Tabanovce, otkako je prošao graničnu kontrolu sa makedonske strane. Protivpožarnoj jedinici u Kumanovu požar je bio prijavljen u 15.45 časova. Prvo je na teren izašlo jedno vatrogasno vozilo, ali je ubrzo zatraženo pojačanje. Na mesto nesreće je izašla i ekipa Hitne pomoći.

- Putnici su na vreme bili evakuisani, a požar je lokalizovan - izjavio je komandir Teritorijalne protivpožarne jedinice iz Kumanova, Dejan Ilievski.

Putnici, ali i svi koji su se na granici zatekli pored autobusa u plamenu panično su se udaljili sa lica mesta, bežeći glavom bez obzira u strahu od eksplozije.

U autobusu se nalazilo oko 100 putnika, koji su bili vidno uznemireni. Uzrok požara nije poznat.

- Tačno je da se naš autobus zapalio. Ja sam na putu ka mestu gde se nesreća dogodila. To je sve što vam za sada mogu reći - rekao je za "Telegraf" direktor "Jadran Line", Božidar Žegarac.

Dok je gorio novosadski autobus na graničnom prelazu Tabanovce je vladao metež, a bila su zatvorena oba pravca za ulazak i izlazak iz Severne Makedonije. Situacija je sada normalizovana.

Kako Novosti pišu, reč je o vozilu prevoznika "Jadran lajn" koji je prevozio goste jagodinskog čelnika Dragana Markovića Palme u Paraliji. Zastoja na graničnom prelazu nema, a saobraćaj se odvija normalno. Međutim, na nadzornim kamerama sa graničnog prelaza može se videti da su neki putnici krenuli peške, sa svojim stvarima.

#Požar

'